EXPEDITION

SVALBARD 2020

ETT UNIKT TILLFÄLLE ATT UPPLEVA ARKTIS, Svalbard, dess natur och djurliv på nära håll. Inte så långt från Nordpolen finner vi den mytomspunna ögruppen Svalbard. Att besöka norra Arktis med dess orörda natur är en magisk upplevelse.

 

FÖLJ MED FREDRIK GRANATH, MELISSA SCHÄFER OCH EXPEDITIONSRESOR på en expedition långt ut i Svalbards vildmark. Målet för vår expedition är att uppleva de dramatiska landskapen, enorma glaciärerna, vackra fjordarna och att möta det fantastiska djurliv som finns runt Svalbard. Detta är en exklusiv expedition för en liten grupp.

15-21 JULI, 2020

I JULI RÅDER MIDNATTSSOL PÅ SVALBARD. Vi kommer troligtvis att resa norrut och österut för att besöka några av de mest avlägsna och vackra områdena. Dagsljus dygnet runt ger oss mer tid att uppleva isen, det magnifika djurlivet, och självklart kungen av Arktis - isbjörnen. Vi hoppas även möta andra djur, som valross, sälar, och när vi är på land: rävar och renar. Denna tid på året har även valar och fågelliv återvänt till ögruppen.

 

PÅ VÅRT CHARMIGA EXPEDITIONSFARTYG M/S FREYA bor vi bekvämt. Under dagarna, när förhållandena tillåter det, åker vi ut med våra tre zodiacs för att gå i land, på is, eller för att kryssa runt och komma närmare djur, isberg, glaciärer och annat fantastiskt vi stöter på. Måltiderna ombord är tillagade av vår svenska kock, och när det är möjligt kan vi grilla uppe på däck eller på land. Och om du känner för ett dopp i det kalla arktiska havet har vi en bastu ombord där du kan värma upp dig efteråt.

 

M/S FREYA ÄR DET BÄSTA EXPEDITIONSFARTYGET I ARKTIS tycker vi. Hon är liten nog för att komma nära djurliv och natur, men samtidigt stark och säker nog att pressa sig genom tät driv-is. Freya är nyrenoverad med fina dubbelhytter, en bekväm lounge, en stor matsal, ett fantastisk överdäck med fantastisk utsikt, och allting vi behöver för en avkopplande och spännande expedition.

 

En upplevelse för livet.

Alla foton av Melissa Schäfer från våra expeditioner med M/S Freya 2017-2019.

 DATUM OCH DETALJER 

 

Datum: 15-21 juli, 2020

 

Avgång Longyearbyen kl. 16 den 15 juli.

Åter Longyearbyen kl. 09 den 21 juli.

Reslängd: 7 dagar

Grupp: 18 gäster

 

PRIS per person:

Standard hytt 45 500 kr

Superior hytt 47 500 kr

Executive hytt 49 500 kr

 

BOENDE: Delade dubbelhytter. Alla hytter har två separata, låga sängar, eget badrum/dusch och fönster mot havet.

 

Superior och executive hytter är nybyggda och ligger på döckplanet med snabb tillgång till däck, lounge och matsal. De är något större än standardhytterna, som ligger en trappa upp. Executive-hytten är den största. Det är den enda med en stor dubbelsäng.

 

Priset inkluderar:

- Guidning av Fredrik Granath och två guider på svenska.
- Alla aktiviteter, transporter och avgifter/tillstånd på Svalbard.
- Alla måltider på M/S Freya.
- All dryck/öl/vin vid middagar på M/S Freya.

- Lokal transport till/från båt och flygplats på Svalbard.
- En stor fotobok och USB-minne från vår resa samt ett signerat exemplar av Melissa och Fredriks bok "Bortom isbjörnens rike".

Priset inkluderar inte:
- Flyg till och från Longyearbyen på Svalbard
- Reseförsäkring
- Dricks till båtens besättning

När du bokar kan Expeditionsresor hjälpa till med flygbiljetter och annat du kan tänkas behöva kring din resa.

För bokningsförfrågan eller frågor om denna resa, skicka ett meddelande:

Denna expedition produceras i samarbete med Expeditionsresor. De hanterar alla bokningar. Efter att ha gjort en förfrågan om att boka plats kommer de att kontakta er via e-post för att slutföra bokningen.

expresor.png

Vänligen notera: Vår exakta rutt och resplan beror på väder och isförhållanden vid avgång, samt var vi förväntar oss de bästa möjligheterna till fina upplevelser och möten med det unika djurlivet. Flexibilitet och kunskap om lokala förhållanden är nyckeln till en framgångsrik expedition.

 

Under 2017-2019 har vi gjort drygt tio expeditioner med M/S Freya - några privata arbetsexpeditioner och några med gäster. Under dessa har vi mött långt över hundra isbjörnar och gott om annat djurliv, sälar, valross, rävar och till och med blåval och späckhuggare. Samt självklart Svalbards magiska natur. Men det finns aldrig några garantier för vad vi kommer att se. Naturen är chef. Och det är detta faktum som gör detta till ett riktigt äventyr.

 VÅRT FARTYG M/S FREYA 

Vi anser M/S Freya vara det bästa expeditionsfartyget i Arktis. Hon byggdes ursprungligen 1981 och användes under många år av Svenska Kustbevakningen för forskning och vetenskapliga expeditioner. 2015 renoverades hon och byggdes om till ett Arktiskt expeditionsfartyg. Freya kom till Svalbard första gången 2016. Fartyget har kapacitet för upp till 26 passagerare i sju nybyggda dubbelhytter och fyra trebäddshytter. På våra expeditioner tar vi bara med 18 passagerare för maximalt med utrymme och komfort för våra gäster. Vi har även tre zodiacs (små gummibåtar), vilket betyder gott om plats för alla i dem.

 

Freya har ett fantastiskt övre däck och brygga med en 360 graders utsikt, en stor matsal för alla våra måltider, en trevlig lounge och en bastu där du kan värma upp dig efter dagens äventyr. Att resa med bara 18 passagerare känns mer som att vara på en privat yacht än ett stort passagerarfartyg. Båtens besättning består av åtta personer, alla pratar svenska och är redo att hjälpa till för att du ska få ut så mycket som möjligt av denna expedition.

EN KLIMATNEUTRAL EXPEDITION 

 

När vi besöker Arktis lämnar vi fotspår, och när vi reser med ett fartyg kan vi inte undvika utsläpp. Vi och Expeditionsresor beräknar alla oundvikliga utsläpp av växthusgaser under denna resa, inte bara från fartyget, utan även våra gästers flygresor. Vi klimatkompenserar allt som är kopplat till denna resa. Vår målsättning är att överkompensera, att ge tillbaks mer än vi tar. I tillägg gör vi allt vi kan för att undvika att lämna fotspår eller störa djurlivet. Det är centralt allt vi gör och något som är betydligt enklare på ett mindre fartyg med endast 18 passagerare än de andra, större fartyg som finns i området med betydligt fler passagerare.

För bokningsförfrågan eller frågor om denna resa, skicka ett meddelande:

Denna expedition produceras i samarbete med Expeditionsresor. De hanterar alla bokningar. Efter att ha gjort en förfrågan om att boka plats kommer de att kontakta er via e-post för att slutföra bokningen.

expresor.png