top of page

BORTOM ISBJÖRNENS RIKE

Bortom isbjörnens rike av Melissa Schäfer och Fredrik Granath

BORTOM ISBJÖRNENS RIKE har utsetts till

ÅRETS PANDABOK av Världsnaturfonden WWF! 

Juryns motivering:  "Först ser vi de fantastiska bilderna. Det till synes monotona Arktis frusna vidder framträder i hisnande färgrik variation och skönhet. Men här finns också vår tids mest angelägna berättelse om hur det vi trodde var evigt försvinner. Med stilistisk elegans fångar författarna läsaren från första sidan och behåller greppet boken igenom. De berättar om sin stora kärlek till isbjörnar och öppnar samtidigt våra ögon för hur snabbt Nordpolens packisar smälter, hur en frusen kontinent löses upp i vatten. ‘Bortom isbjörnens rike’ är en utsökt bild- och läsupplevelse och ett berörande, brinnande vittnesmål om en snabbt föränderlig värld.” 

Bli medlem i WWF och få boken: www.wwf.se

Köp boken från Adlibris: www.adlibris.se

I BUTIK 18 OKTOBER

Årets Pandabok Bortom isbjörnens rike
Bonnier Fakta Ester Bonnier Bortom isbjörnens rike

Den storslagna skildringen BORTOM ISBJÖRNENS RIKE är en av vår tids allra viktigaste berättelser.

Vi färdas bland berg, vackra fjordar och enorma glaciärer, över till synes oändlig packis i Norra ishavet och kommer nära det oerhörda djurliv som kämpar för sin överlevnad i den mest extrema men samtidigt kanske vackraste miljön på jorden.

Arktis och isbjörnen står i klimatets frontlinje. Vår planets framtid är intimt förbunden med den här regionens tillstånd eftersom det som sker i Arktis påverkar oss alla.

Det här är en personlig beskrivning av fotografen Melissa Schäfers och producenten Fredrik Granaths liv, deras kärlek till och arbete på isen. Bilderna tar oss med på en makalös visuell resa genom författarnas ögon, men också genom isbjörnens ögon. Boken är en vittnesbörd från våra nordligaste trakter som ger en unik inblick i isbjörnens liv och den istäckta värld som är dess hem.

Författarna arbetar på ett unikt sätt: de befinner sig ensamma på isen tillsammans med de farligaste landlevande djuren på jorden. De tillbringar flera månader varje vinter ute i fält på sina expeditioner. Därmed blir det som finns bakom och mellan fotografierna lika viktigt som fotografierna själva.

Berättelsen om isbjörnen handlar om oss alla. Varje korn av is, varje droppe vatten, varje levande varelse på den här planeten är sammankopplade. Allt hänger ihop.

bottom of page